Det er ikke uvanlig at det skiller 10-20% på prisene i en vanlig nærbutikk i forhold til lavprisbutikker som for eksempel Rema og Kiwi. Dersom din familie har et matbudsjett på kr 10000,- i måneden kan du dermed enkelt spare en tusenlapp eller to i måneden. Med andre ord må du kanskje ha en ekstrainntekt på opp mot kr 4000,- i måneden brutto, for å kompensere for forskjellene.
Når du skal velge dagligvarebutikk må du imidlertid ikke se deg helt blind på priser. Husk at tid er penger og ved lange avstander kan vinningen gå opp i spinningen i form at økte transport kostnader.
Du bør som et utgangspunkt aldri velge dagligvarebutikk på bakgrunn av lojalitetstiltak i form av bonuskort, medlemskort og lignende. Til dette er bonusene eller såkalt "cashback" normalt alt for liten til å la dette styre ditt valg av dagligvarebutikk. Det sier seg selv at det er lite lønnsomt å handle i en butikk som tilbyr 1 % rabatt på alt du handler ved å bruke et bonuskort dersom denne butikken er 10 % dyrere en nabo butikken som ikke har bonusordning. Når du imidlertid først har valgt dagligvarebutikk bør du benytte seg av de bonusordningene som finnes i den aktuelle butikken, for eksempel Trumf kort eller Coop medlemskort dersom du handler på steder som er knyttet opp mot disse. Selv om bonus/ "cashback" er relativt lav blir dette allikevel en del kroner gjennom året som er verdt å ta med seg dersom du allerede handler i en butikk som tilbyr dette.
Stadig flere får påvist sykdommer som laktoseintoleranse og cøliaki som fører til spesielle behov i forhold til kosthold og begrensninger i forhold til vareutvalg man kan spise. Dersom du har personer med slike behov i din husstand er det ekstra viktig å orientere deg i forhold til hvor det finnes bra utvalg til fornuftige priser på slike matvarer da det total matvarebudsjettet gjerne blir enda større enn for en normal familie.